Région

De stad Mons

  • Onze fraaie en veelzijdige streek heeft veel te bieden.
  • Op deze pagina maken we een selectie van de vele mogelijkheden, voor elk wat wils. Heeft u speciale wensen of ideeën vraag ons wat mogelijk is.

Mons

De gezellige universiteitsstad Mons(Bergen), hoofdstad van de provincie Henegouwen, bevindt zich op zo’n 5 km van onze hoeve. Ze verenigt geschiedenis, cultuur, folklore en gastronomie wat overal in de oude stad, gebouwd op een berg, is terug te vinden. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan ‘Le Grand Place’ met de vele terrasjes en niet te vergeten de mascotte van Mons, het wensaapje. Slenterend door de eeuwenoude straten en steegjes vol fraaie oude gebouwen met glas-in-lood ramen en zware eiken deuren, lijkt het of de tijd stil heeft gestaan.

Het historsch stadhuis met z’n prachtige lommerrijke binnentuin is voor velen een geliefde plek om rond het middaguur een stokbroodje te nuttigen. Mons staat tevens bekend om de vele goede en betaalbare restaurants, vraag ons gerust om advies bij het maken van uw keuze.

 

Sportief

De groene provincie Henegouwen is bij uitstek geschikt om al wandelend of per fiets te ontdekken. De 330 km lange fiets- en wandelroute 'RAVeL 1', dwars door Wallonië passeert onze boerderij op nog geen 3 km. Fietsen kunt u zelf meenemen of huren bij ‘La Maison des Cyclistes’ in Mons. Om teleurstellingen te voorkomen kunnen we deze vooraf voor u reserveren.

Heel leuk om te doen en zeer sportief is een beklimming van één van de rond Mons gelegen ‘Terrils’. Boven op deze voormalige kolenbergen wordt uw inspanning beloont met een prachtig uitzicht over de stad. Gaat uw voorkeur uit naar een vlakker parcours, loop dan vanuit de hoeve via onze weilanden en langs de bossen naar het ‘Parc van Jemappes’.

Golfliefhebbers zijn bij ons aan het juiste adres. De prachtig gelegen Royal Golf Club du Hainaut met 27 holes en de gezellige Golfclub Mont Garni met 18 holes bevinden zich beiden op niet meer dan 8 km van onze hoeve. Over alle sportieve mogelijkheden rond Ferme de la Blanche Fontaine kunnen wij u uitgebreid informeren. Er zijn diverse routekaarten beschikbaar.

 

Er op uit

Voor een onvergetelijk dagje uit met het hele gezin biedt onze streek vele mogelijkheden. Breng eens een bezoek aan het door Unesco erkende historisch Centrum kanaal met de hydraulische bootliften. Ontdek de bijzondere bewoners van de moerassen van Harchies of het vogelreservaat Les Marionville.

Voor wie op ludieke wijze wil kennismaken met de meest exotische dieren, of de grootste indonesische tuin van Europa, moet zeker een bezoek brengen aan Parc Paradisio. Een dagje ‘Paradisio’ is bijzonder leuk en leerzaam voor jong en oud.

In Mons en omgeving vindt u verschillende musea, kerken en andere bezienswaardigheden zoals bijv ‘Le Grand Hornu’. Dit voormalige in neoklassieke stijl opgezette mijncomplex toont de arbeidershuisjes en bestuurderswoningen uit het begin van de 19e eeuwse mijnindustrie.

Bijzonder is ook het museum over de geschiedenis van de kermis, met iedere dinsdag en donderdag een enthousiaste rondleiding.

Gaat u liever een dagje gezellig naar de markt? Wat dacht u van de 'Italiaanse' maandagmorgenmarkt in Quaregnon of de bloemenmarkt op vrijdag- en zondagmorgen in Mons.

Vraag naar de actuele mogelijkheden en openingstijden van de verschillende bezienswaardigheden rondom Ferme de la Blanche Fontaine.